+31 6 20326322 info@anoekvannunen.nl

Cancelled by Anoek

Bio

Anoek van Nunen werkt sinds 1996 als Hair & Make-Up Artist in de film- en muziekindustrie. Gedurende 7 jaar heeft ze als Hair & Make-up Artist en fotograaf voor Caro Emerald gewerkt. Door het leven achter en voor schermen met Caro Emerald vast te leggen is haar liefde voor fotografie begonnen.
Fotografie is zoveel meer dan een mooie foto. Anoek gaat voor het échte beeld.

Cancelled by Anoek gaat over de artiesten en de mensen achter de schermen in de getroffen cultuursector. In beeld gebracht met een serie foto’s. Diverse artiesten en muzikanten uit verschillende cultuursectoren worden door Anoek van Nunen gefotografeerd. Per artiest wordt een serie van 3 foto’s gemaakt waarin de artiest alleen on-stage staat op de locatie van zijn of haar show die werd gecanceld door de huidige crisis. Anoek laat met deze serie portretten het oprechte beeld zien. De blijvende passie voor de muziek en de betrokkenheid bij de sector. Het verlangen naar volle zalen.. Confronterend beeld van de keiharde realiteit, ook voor de cultuurliefhebber.

 Bij de eerste foto van de serie zien we de artiest in een krachtige close-up. De herkenning van “toen was het nog normaal” is duidelijk te zien in de foto. Karakter en emoties het plezier van het “optreden”

In het tweede beeld zien we de artiest nog steeds in zijn of haar optreden. Het beeld is nu half totaal. We zien de artiest performen op een leeg podium. De emoties blijven hetzelfde in het beeld. Er is alleen geen spelende band aanwezig. Alleen de artiest is zichtbaar en staat in de spotlight.

Bij het laatste beeld zien wij als kijker nog steeds hetzelfde optreden met dezelfde emoties en power maar dan zien we de harde realiteit… De Artiest alleen op het podium.. voor een lege zaal.

De series foto’s van de artiesten worden in een online expositie verkocht. Het beeld wordt gebundeld en ook in een prachtig boek uitgegeven. De volledige opbrengst komt ten goede aan de artiesten in de cultuursector en de mensen achter de schermen.

Anoek gaat op deze manier een beeld maken dat ons allemaal raakt en brengt met de serie de emotie van de artiest zonder publiek in beeld. Een close-up van een Artiest en het harde beeld van een lege zaal.

“Het perfecte plaatje?” HELL NO! Het échte beeld. #cancelledbyanoek

“Het perfecte plaatje?” HELL NO! Het échte beeld. #cancelledbyanoek”